Preloader Close
HUZEY METAL

1.4507 SÜPER DUBLEKS PASLANMAZ ÇELİK

1.4507 SÜPER DUBLEKS PASLANMAZ ÇELİK

1.4507 Süper Dubleks Paslanmaz Çelik

1.4507 paslanmaz türü de bulunan paslanmaz çelik altsınıflarından biridir. Dubleks paslanmaz çelikler kategorisinde yer alan ve 4507 paslanmaz olarak kodlandırılan bu malzeme, işlenebilirlik özelliğiyle iki katlı çeliklerin en yüksek spesiyalitelere sahip olanıdır. Diğer dubleks malzemelerden bilhassa korozyon direnci yönünden ve fiziki spesiyalite yanında çok daha iyi bir paslanmaz çelik kalitesi olarak kabul görmektedir. 1.4507 kalite malzeme oldukça zorlu ortamlarda evirgen bir paslanmazlık dayanımına sahiptir.

1.4507 SÜPER DUBLEKS PASLANMAZ ÇELİK ÖZELLİKLERİ

Dubleks paslanmaz çeliklerin en önemli özelliği, yüksek düzeyde korozyon dayanımına sahip olmalarıdır. %24 ila %26 yaklaşıklarında krom kullanılan 1.4507 paslanmaz çelikler, bu spesiyaliteleriyle oldukça yüksektir. Ayrıca %6 civarında kromun kullanılması ile korozyon direnimi desteklenmiştir. Sahip olunan tüm bu spesiyaliteler, 1.4507 kalite paslanmaz çeliklerin, en konsantresi yüksek korozyon şartlarında bile sorunsuz bir biçimde kullanılacağı manasına gelmektedir. Grafit niceliği ise takriben %0,03 seviyesindedir. Alışılagelmiş koşullarda bu seviyedeki grafite sahip olan paslanmaz çeliklerin dayanıksız ve çözgün olması gerekmektedir. Yalnız 1.4507 paslanmaz çeliklerde kullanılan demir, sertlik ve direnim de sağlamaktadır.
Fiziki özellikleri açısından değerlendirildiğinde, 1.4507 paslanmaz çeliklerin %80 oranında verimli olduğu görülmektedir. Dubleks çelikler içinde bu epeyi iyi bir iletkidir. Yalnız daha iyileri olanları da bulunmaktadır. 1.4507 dubleks çeliklerin fiziki özellikleri, korozyon direnimi ile birlikte kıyaslanması nedeniyle oldukça en iyi değere sahiptir. 1.4507 paslanmaz çelik işlenme özelliği olarak çok düşük düzeydedir. Bileşiklerinde yer alan demir nedeniyle sert bir yapılıya sahip olan bu malzeme, esneklik yönünden düşük değerdedir. Bununla birlikte kaynak yapılması da en zor olan malzemeler arasında yer almaktadır.
  • 1.4507 Süper Dubleks Paslanmaz Çelik Kullanım Alanları
    1.4507 süper dubleks paslanmaz çelik yüksek korozyon direnimine sahip olmasına rağmen oldukça pahalıdır. Paslanmaz çelik ailesi içerisinde en yüksek ücretli malzemelerden biri olması, sadece zarurî olunan alanlarda kullanılmasına sebep olmaktadır. Bu nokta da 1.4507 paslanmaz çeliğin sıklıkla kullanıldığı alanların en başında petrokimya endüstrisi gelmektedir. Konsantresi yüksek kimyevî ve asidik maddelerin taşıma ya da depolanma sırasında, bu malzemenin görevi çok büyüktür. En ağır koşullar altında da uzun vadede korozyon direnim sağlayan süper dubleks çelik, havacılık sektörünün de kullanılmaktadır.
  • 1.4507 Süper Dubleks Paslanmaz Çelik Fiyatları
    Çelik ülkemizde ithal olarak tedarik edildiğinden dolayı fiyatlar döviz kuruna göre değişkenlik göstermektedir. Çeliğin özelliklerine göre de çelik fiyatları değişmektedir. Detaylı ve güncel paslanmaz çelik fiyatları hakkında iletişim sayfamızdaki bilgilerimizden bizlere ulaşabilirsiniz.
  • 1.4507 Süper Dubleks Paslanmaz Çelik Ağırlık Hesaplama Nasıl Yapılır?
    Web sitemizde ihtiyacınız olan tüm malzemeler için ağırlık hesaplamasını kolayca yapabilirsiniz. Bütün ürün gruplarında ölçüleri belirterek hesaplama yapma kolaylığını sizlere sağlamaktayız. Paslanmaz boru, çubuk, köşebent, lama, sac, profil ve tel ağırlık hesaplamasına ağırlık hesaplama sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Detaylı bilgi için iletişim sayfamızdaki bilgilerimizden bizlere ulaşabilirsiniz.