Preloader Close
HUZEY METAL

4418 (1.4418) Paslanmaz ÇELİK

4418 (1.4418) PASLANMAZ ÇELİK

4418 (1.4418) PASLANMAZ ÇELİK

1.4418, oldukça yüksek korozyon direnci iyi dayanım özellikleri ve azaltılmış karbon içeriği ile yüksek sertlik alabilen iyi martensitik paslanmaz çelik kalitesidir. Çelik, kaynaklı konstrüksiyonlarda çok iyi dayanıma ve korozyon direncine, yorulma dayanımı çok iyi değişkenlere sahiptir. Bununla birlikte iyi kaynaklanabilirlik ile karakterizedir.

4418 (1.4418) PASLANMAZ ÇELİK ÖZELLİKLERİ

Korozyon Direnci

1.4418, taneler arası korozyona karşı duyumlu değildir. Bir diğer martensitik paslanmaz çelik kalitelerine göre 1.4418, daha yüksek bileşim içermesi sebebiyle n korozyona karşı daha yüksek direnim gösterir. Diğer taraftan alkaloitlere, zayıf boriklere ve nitrik asit gibi oksitleyici asitlere karşı üstün bir korozyon dayanımına sahiptir. 1.4418, korozyon yorulmasına karşı dayanıklıdır.

Mekanik Özellikleri

1.4418 kalite malzeme, mekanik direnç açısından 630 (1.4542) kaliteye oldukça yakın bir malzemedir. Bu malzeme ön sertleştirilme işlemi yapılmış bir malzemedir mekanik direnci açısından oldukça dayanıklı bir malzemedir.

Dövülebilmeye Yatkınlığı

Bu kalite paslanmaz çelik, düşük dövülebilme yatkınlığına sahiptir. Dövmenin yoğun olduğu yerlerde tercih edilmemelidir.

İşlenebilirlik

İşlenebilirlik, küçük miktarlarda (maksimum % 0,03'e kadar ) kükürt eklenerek işlenebilirliği geliştirilebilinir. Bununla birlikte, iyi mekanik dayanıma sahip olmaması nedeniyle 1.4418 kalite paslanmaz çelik malzemelerin korozyon direnci üzerinde negatif yönde etkileri olabilir.

Soğuk İşleme

Soğuk dövme nitelikli olarak 1.4418 malzeme ile yapılmış olmasa da soğuk işleme mümkündür.
  • 4418 (1.4418) Kalite Paslanmaz Çelik Kullanım Alanları
    1.4418 kalite paslanmaz çelik kaliteleri çok geniş bir alanda kullanılırlar. Bu kalite malzeme i uygun fiyat avantajı kapsamında çeşitli millerin imalâtında 630 (1.4542) kalite uygulamalarına alternatif olmaktadır. 630 kalite ile benzer bir korozyon direncine sahip olan bu kalite malzeme, mekanik direnim bakımından 630 kaliteye benzer bir malzemedir. Bu kalite malzemede mekanik dayanımın yüksek olması gereken ortamlarda tercih edilir. Çoğunlukla gemi şaftlarında ve teknelerde yüksek periyotlu millerde, sıcaklık düşse bile yüksek mekanik direnim gereken ortamlarda bu kalite sıklıkla kullanılmaktadır. Kükürt muhtelitleri yoğun olarak çubuk formelinde tedarik edilen malzeme; türbin alt montajları, vana, cıvata ve vidalar, çiviler, miller, pistonlar, krank milleri, denizcilik, kimyevî, enerji, gemi imalâtı, havacılık sektöründe mikser imalâtında kullanılır.
  • 4418 (1.4418) Kalite Paslanmaz Çelik Fiyatları
    Çelik ülkemizde ithal olarak tedarik edildiğinden dolayı fiyatlar döviz kuruna göre değişkenlik göstermektedir. Çeliğin özelliklerine göre de çelik fiyatları değişmektedir. Detaylı ve güncel paslanmaz çelik fiyatları hakkında iletişim sayfamızdaki bilgilerimizden bizlere ulaşabilirsiniz.
  • 4418 (1.4418) Kalite Paslanmaz Çelik Ağırlık Hesaplama Nasıl Yapılır?
    Web sitemizde ihtiyacınız olan tüm malzemeler için ağırlık hesaplamasını kolayca yapabilirsiniz. Bütün ürün gruplarında ölçüleri belirterek hesaplama yapma kolaylığını sizlere sağlamaktayız. Paslanmaz boru, çubuk, köşebent, lama, sac, profil ve tel ağırlık hesaplamasına ağırlık hesaplama sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Detaylı bilgi için iletişim sayfamızdaki bilgilerimizden bizlere ulaşabilirsiniz.